Spaghetti met geroosterde paprikasaus

Je kunt voor deze heerlijke spaghetti de paprika’s zelf roosteren. Maar voor de doordeweekse maaltijd is het eigenlijk net zo makkelijke om geroosterde paprika’s in een pot te kopen. Indien je geroosterde paprika’s uit een pot gebruikt kun je beter niet het vocht uit die pot voor je saus gebruiken. Vaak is dit namelijk een combinatie van azijn en olie en dat maakt je saus een stuk zuurder. Beter is het de paprika’s te laten uitlekken voordat je ze pureert. Later als je ze aan de kook brengt kun je er dan een scheutje goede olijfolie aan toevoegen

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 225 g geroosterde paprika’s
  • rijstolie
  • 0.5 ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 gele paprika
  • 0.5 Chinese kool
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 250 g gamba’s
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

  • Verwarm een oven voor op 200°C .
  • Breng een pan water en zout aan de kook voor de spaghetti.

De spaghetti

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

De geroosterde paprikasaus

  1. Pureer met een staafmixer de geroosterde paprika glad.
  2. Schenk de paprikasaus in een pan. Breng aan de kook.
  3. Voeg een scheut olie toe.
  4. Zet het vuur laag en breng de saus op smaak met zout en peper.

De Chinese kool en gamba’s uit de wok

  1. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook grof.
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  3. Snijd de Chinese kool in de lengte in vieren en vervolgens in reepjes.
  4. Verwarm een wok met een scheut olie en fruit hierin de ui en de knoflook even aan.
  5. Voeg de Chinese kool, de paprika en het paprikapoeder toe en roerbak circa 5 minuten.
  6. Schep de groente uit de pan en voeg deze toe aan de saus.
  7. Verhit opnieuw een scheutje olie in de work en roerbak de gamba’s circa 2 minuten.
  • Giet de gekookte spaghetti af en roer de paprikasaus er door. Serveer met de gamba’s uit de wok.

Opmerkingen
Ik denk dat dit gerecht nog lekkerder wordt als je er met een grove rasp wat Parmezaan overheen raspt. Het originele recept met de bijbehorende video vind je hier op de 24kitchen website.

Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerechten, Recepten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie