Witlof broccoli schotel met biefstuk

Het recept wat ik vandaag gekookt heb bestaat uit oer Hollandse ingrediënten waarvan er een aantal samen een standaard aardappelen-groenten-en-vlees gerecht zouden kunnen vormen. Toch geeft juist de bereidingswijze en het feit dat Rudolph meerdere groentes combineerd nou juist die extra touch waardoor het toch weer eens een keer iets anders is als dat je misschien gewend bent.

De witlof wordt namelijk gebakken en samen met broccoli en licht geprakte aardappels in de oven gegratineerd.

Ingrediénten (2 personen)

  • 0.5 kg aardappelen
  • zonnebloemolie
  • 3 stronkjes witlof
  • 250 g broccoli
  • 10 g paneermeel
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 biefstukken à 100 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • klontje boter

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Breng 2 pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en de broccoli.

Aardappels:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
  2. Kook de aardappels gaar in circa 10 minuten.
  3. Giet ze af en laat ze uitwasemen.

 Ovenschotel:

  1. Verhit olie in een koekenpan.
  2. Snijd de witlof in de lengte in vieren en bak de witlof circa 5 minuten op laag vuur.
  3. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel van de broccoli en snijd deze in blokjes van circa 1 centimeter bij 1 centimeter.
  4. Kook de broccoli in circa 2 minuten beetgaar.
  5. Prak de aardappels met een vork.
  6. Giet de broccoli af.
  7. Schep de witlof, aardappels en de broccoli in een ovenschaal.
  8. Strooi er geraspte kaas en paneermeel over.
  9. Bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Biefstuk:

  1. Bestrijk de biefstukken met olie en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Bak de biefstukken in een hete pan 4 tot 6 minuten om en om. Voeg voor het omdraaien een klontje boter toe.
  3. Laat ze afgedekt onder aluminiumfolie even rusten.

Opmerkingen
Het originele recept met de bijbehorende video vind je hier op de 24kitchen website.

Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerechten, Recepten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie