Couscous met gestoofde paksoi

Ik ga vandaag een klein beetje op de Arabische tour met deze couscous met gestoofde paksoi. Als je naar de ingrediënten kijkt en hebt bijgehouden wat ik afgelopen maandag heb gekookt, dan zul je zien dat ik een aantal ingrediënten vandaag hergebruik.

Ruldolph gebruikt als vlees vandaag Merquez worstjes. Merquez worstjes zijn pittige worstjes uit de Noord-Afrikaanse keuken. Oorspronkelijk worden deze verse worstjes van lamsvlees gemaakt. Echter de Merquez worstjes die je hier in Nederland in de supermarkt vindt zijn vaak gemaakt van varkensvlees.

Ingrediënten

  • 150 g couscous
  • olijfolie extra vierge
  • 0.5 ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 0.5 el tomatenpuree
  • 0.5 paksoi
  • 0.5 gele paprika
  • 50 g rozijnen
  • 1 takjes munt
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 merguez worstjes

Bereiden

Tomatensaus

  1. Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
  2. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  3. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  5. Voeg de blokjes tomaat en een half glas water toe en stoof de saus in circa 15 minuten gaar.

Couscous en rozijnen

  1. Doe de rozijnen en de couscous ieder in een aparte kom.
  2. Giet zoveel kokend water op de couscous zodat deze ongeveer een centimeter onder het water staan.
  3. Giet ook kokend water op de rozijnen zodat deze kunnen wellen.
  4. Laat de couscous en de rozijnen ongeveer 15 minuten staan.
  5. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten snijden

  1. Maak de stengels van de paksoi los en was ze goed.
  2. Snijd het wit in blokjes.
  3. Snijd het groen in dunne reepjes, houdt dit apart.
  4. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  5. Snijd de muntbladeren fijn.
  6. Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes lichtbruin.

Gestoofde paksoi

  1. Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe aan de tomatensaus.
  2. Laat dit nog circa 5 minuten doorwarmen.
  3. Roer als laatste het groen van de paksoi, rozijnen,  en munt erdoor.
  4. Breng op smaak met zout en peper.

Merguez worstjes

  1. Verhit olie in een pan en bak de worstjes hierin in circa 6 minuten gaar.

Serveer de couscous met de gestoofde paksoi en de merguez.

Opmerkingen
Het originele recept met de bijbehorende video vind je hier op de 24kitchen website.

Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerechten, Recepten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie